ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτικές, Συνδικαλιστικές, Κοινωνικές, Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις διαλόγου, αλληλεγγύης ή κινητοποιήσεις που οργανώνουν φορείς στην περιοχή μας (και όχι μόνο). Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς τις προβάλλει, με εξαίρεση αυτές με φασιστικό περιεχόμενο, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.
Στείλτε μας τις εκδηλώσεις σας στο epitropikifisias@gmail.com για να τις δημοσιεύσουμε!

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση: «Η Κουβανική Επανάσταση δεν εξαγοράζεται!» - Δευτέρα 28/9/2015

«Η Κουβανική Επανάσταση δεν εξαγοράζεται!»
Το σπάσιμο του εμπάργκο κατά της Κούβας και οι μπριγάδες αλληλεγγύης
Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη 2015, 7 μ.μ.
Εργατική Λέσχη, Σολωμού 13, 4ος όροφος, Εξάρχεια
 
Τη συζήτηση θα ανοίξουν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» που συμμετείχαν στην πρόσφατη 45η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Αλληλεγγύης στην Κούβα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κομπάντσο Μαρτίνες. 
Εννέα μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κούβας και ΗΠΑ ο εγκληματικός αποκλεισμός του νησιού συνεχίζεται - ο  οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που επέβαλαν οι ΗΠΑ εδώ και πάνω από μισό αιώνα ως ‘τιμωρία’ στην πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο. 
«Ας μην έχει κανείς αυταπάτες ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον συμβιβαστεί με την ύπαρξη μιας σοσιαλιστικής επανάστασης 90 μίλια από τη Φλόριδα», είχε πει ο Ραούλ Κάστρο τον Απρίλη του 2015. «Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αλλάζουν τις μεθόδους τους αλλά όχι τους πολιτικούς τους στόχους…». 
Το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης είναι αποφασιστικής σημασίας για τον αγώνα κατά του αποκλεισμού, στο πλάι του κουβανικού λαού που επιμένει στη σοσιαλιστική του πορεία. 
Η εμπειρία της φετινής 45ης Μπριγάδας Αλληλεγγύης «Χοσέ Μαρτί» μάς δίνει την αφορμή να παρουσιάσουμε την αντίσταση του κουβανικού λαού σήμερα, και τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη που της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου