ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτικές, Συνδικαλιστικές, Κοινωνικές, Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις διαλόγου, αλληλεγγύης ή κινητοποιήσεις που οργανώνουν φορείς στην περιοχή μας (και όχι μόνο). Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς τις προβάλλει, με εξαίρεση αυτές με φασιστικό περιεχόμενο, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.
Στείλτε μας τις εκδηλώσεις σας στο epitropikifisias@gmail.com για να τις δημοσιεύσουμε!

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στο Μαρούσι - Τετάρτη 14 Μαρτίου

Ο Δημοτικός Συνδυασμός του Δήμου Αμαρουσίου "Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι" και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Μαρτίου, συζήτηση για τους πλειστηριασμούς.

Ομιλητής θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, γνωστός για τους αγώνες του για το θέμα αυτό.

Η πρόσκληση του επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού Λευτέρη Μαγιάκη έχει ως εξής:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7μ.μ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Το θέμα των πλειστηριασμών απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας που, λόγω της κρίσης και της οικονομικής δυσχέρειας που έχουν περιέλθει, κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους ακόμα και την πρώτη κατοικία τους.

Πρόσφατα καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος κατά των πλειστηριασμών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προτείναμε ο Δήμος να αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών νομικών υπηρεσιών σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους, που όμως δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία.

Παλαιότερα είχαμε παραβρεθεί αρκετές φορές στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου και σε μια περίπτωση, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις, ακυρώσαμε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας.

Με τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αποκλειστικά μετά την
21-2-2018, η παρέμβαση μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις επιταγές του 3ου μνημονίου και των σχετικών νόμων που ψήφισε στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης, είναι αποφασισμένη, με απαίτηση και των δανειστών, να επιτρέψει τη διενέργεια  χιλιάδων πλειστηριασμών στο άμεσο μέλλον.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα κατά της μεταφοράς πλούτου από τους οικονομικά αδύναμους για τη στήριξη, για μια ακόμα φορά, των Τραπεζών.

Η παράταξη μας σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις αρχές της θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτός από τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, πρέπει να υπερασπίζεται και τα ευρύτερα συμφέροντα των δημοτών απέναντι σε κυβερνητικές πολιτικές, από οποιαδήποτε Κυβέρνηση και αν προέρχονται.

Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε την Τετάρτη 14 Μάρτη και ώρα 7μ.μ στο Δημαρχείο ενημερωτική συνάντηση- συζήτηση με στόχο τη συγκρότηση επιτροπής κατά των πλειστηριασμών στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από τους πλειστηριασμούς για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, αλλά και την αγωνιστική παρέμβαση μας για την αποτροπή τους.

Απευθυνθήκαμε στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ που το τελευταίο διάστημα, μαζί και με άλλες συλλογικότητες, με την παρουσία της στα Ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, έχει αναδείξει το θέμα πανελλαδικά και έχει αποτρέψει πλειστηριασμούς σε σπίτια φτωχών νοικοκυριών, προκειμένου να μας ενημερώσουν και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ δέχθηκε να συνδιοργανώσουμε τη συνάντηση με ομιλητή τον Δημ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟ, δικηγόρο, γνωστό για τους αγώνες του και τις νομικές του γνώσεις στον τομέα αυτό.

Στη συνάντηση θα παραστούν επίσης εκπρόσωποι από ανάλογες  τοπικές επιτροπές από το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τη Νίκαια που έχουν νικηφόρα δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας που το πρόβλημα έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα τους, αλλά και όσους επιθυμούν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους και την αγωνιστική τους διάθεση, ενωτικά και αλληλέγγυα να παραβρεθούν στη συνάντηση και να συμβάλλουν στον αγώνα για την προστασία  του δικαιώματος στην κατοικία και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Φλεβάρης 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου