ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτικές, Συνδικαλιστικές, Κοινωνικές, Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις διαλόγου, αλληλεγγύης ή κινητοποιήσεις που οργανώνουν φορείς στην περιοχή μας (και όχι μόνο). Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς τις προβάλλει, με εξαίρεση αυτές με φασιστικό περιεχόμενο, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.
Στείλτε μας τις εκδηλώσεις σας στο epitropikifisias@gmail.com για να τις δημοσιεύσουμε!

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Γενική Απεργία, Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014

Γενική Απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκήρυξαν τελικά οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, μετά από παλινωδίες και αναβολές. Για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατεία των 2 τριτοβάθμιων οργανώσεων, η απεργία είναι επετειακή, μιας που γίνεται κάθε χρόνο ενόψει της κατάθεσης  του Προϋπολογισμού. Χωρίς σύνδεση με πραγματικούς αγώνες των εργαζόμενων (και κάποια φορά ενάντια στους τρέχοντες αγώνες τους), χωρίς προσπάθεια προπαγάνδισης, ενημέρωσης, οργάνωσης και περιφρούρησής τους, χωρίς συνέχεια ή σχέδιο.

Οι εργαζόμενοι όμως και τα αγωνιστικά συνδικάτα μπορούν να δώσουν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα το δικό τους νόημα. Και κάποιες φορές το καταφέρνουν, παρά και ενάντια στη θέληση των γραφειοκρατών της "ηγεσίας" του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη σημερινή συγκυρία, με τα νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, το συνδικαλισμό, το ασφαλιστικό και τις κατασχέσεις εν όψει, η δυναμική απάντηση των εργαζόμενων, είναι πιο πολύ παρά ποτέ αναγκαία. Οι εργαζόμενοι ενωτικά, αλλά απομονώνοντας ταυτόχρονα τους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, θλιβερούς εταίρους  της κυβέρνησης του ΣΕΒ και της ΕΕ, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση. Να κάνουν την απεργία αρχή για μια αγωνιστική συνέχεια, κλιμάκωση και πολιτικοποίηση στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής

Συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11 π.μ. στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ), Κλαυθμώνος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), και Μουσείο (Α' βάθμια σωματαία κλπ).

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα βρίσκεται στις 11 π.μ. Πατησίων και Χαλκοκονδύλη. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου