ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτικές, Συνδικαλιστικές, Κοινωνικές, Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις διαλόγου, αλληλεγγύης ή κινητοποιήσεις που οργανώνουν φορείς στην περιοχή μας (και όχι μόνο). Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς τις προβάλλει, με εξαίρεση αυτές με φασιστικό περιεχόμενο, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.
Στείλτε μας τις εκδηλώσεις σας στο epitropikifisias@gmail.com για να τις δημοσιεύσουμε!

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ο Τσε των ιδεών και της πράξης - Τρίτη 24/10

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος “ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ”, ο Σύλλογος Διάδοσης Μαρξιστικής Σκέψης “Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ” και οι εκδόσεις "Διεθνές Βήμα" διοργανώνουν εκδήλωση, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 7μμ, στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, με θέμα:

 Ο Τσε των ιδεών και της πράξης



Θα μιλήσουν:


  • Ευγενία Τάγκα, "Εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλιστική επανάσταση στην Κούβα"
  • Δημήτρης Καλτσώνης, "Ο Τσε, το επαναστατικό κόμμα, η σχέση του με το λαό"
  • Νατάσα Τερλεξή, "Ο Τσε και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα"
  • Τζωρτζ Μεχραμπιάν, "Ο Τσε στη Βολιβία: η κουβανική επανάσταση και η ανάπτυξη επαναστατικών κινημάτων στη Λατινική Αμερική"
  • Γιάννης Τσαλαβούτας,  "Τσε, Κούβα και αντιαποικιακοί αγώνες στην Αφρική: ο διεθνισμός ως εξωτερική πολιτική"


Θα χαιρετίσουν η πρέσβειρα της Κούβας Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα και ο Καλίκα Φερέρ, φίλος και συνοδοιπόρος του Τσε.

"Ο Τσε δεν ήταν μόνο ένας άνθρωπος ανυπέρβλητης δράσης. Ο Τσε ήταν άνθρωπος με βαθιά σκέψη, έξυπνος κι με όραμα, ήταν άνθρωπος με σημαντική κουλτούρα. Δηλαδή στο πρόσωπό του συναντιόταν ο άνθρωπος των ιδεών με τον άνθρωπο της δράσης." 
Φιντέλ Κάστρο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου